015 - 2123938 info@nzdelft.nl

Autorijles

Je autorijbewijs halen? Het begint met rijlessen bij Verkeersschool Noordzee!

WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG


Vragen? Stel ze hier

Verkeersschool Noordzee


Adriaan Pauwstraat 54

2613 DB Delft

T: 015 – 2123938

E: info@nzdelft.nl

Openingstijden

Ma: 10:00 – 16:00 uur

​Di t/m vrij: 10:00 – 16:00 uur

Za: 10:00 – 13:00 uur

Professionele lessen

w

Servicegericht

}

Lessen wanneer het uitkomt

Autorijles

Bij de reguliere opleiding volg je 1 of meer keren per week een les. De afspraken plan je zelf thuis online via onze handige planningsapp in, maar kan je natuurlijk ook gewoon met de instructeur maken. De lesafspraken worden per email bevestigt. We bespreken van tevoren waar de rijles begint, òf wordt thuis (of op een ander adres) opgehaald òf we beginnen vanaf de rijschool.

Autoleerlingen die in een schakelauto lessen kunnen zelf online tot 3 maanden vooruitplannen bij de instructeur in de agenda. Voor leerlingen die in de automaat rijles volgen zullen de lessen via ons kantoor ingepland moeten worden.

Wij adviseren deze leerlingen dan ook z.s.m. lessen te gaan plannen, en vooruit te plannen.
Merken wij dat er meer lessen per week worden ingepland, waardoor andere leerlingen geen les meer kunnen volgen, kunnen wij vanuit de rijschool eventueel lessen annuleren totdat er maar 1 per week gepland staat.

Het examen wordt in overleg met jou en je instructeur aangevraagd als zo goed als alle lesstappen behandeld zijn (wanneer de wachttijd bij het CBR voor praktijkexamens dit toelaat). Nadat de examendatum is geboekt, zorgt de instructeur ervoor dat je alles op een voldoende niveau krijgt.

Om goed en snel te leren autorijden, worden onze lessen gefaseerd opgebouwd: de lessen worden daarna steeds verder per onderdeel uitgebreid. Elke fase vindt u terug in uw vorderingenkaart, zo weet u precies hoe ver u met de opleiding bent gevorderd.

Ook is het mogelijk om bij Verkeersschool Noordzee een Rijopleiding in Stappen (RIS) te volgen. Een RIS opleiding  is een opleiding in 4 onderdelen die meer structuur geeft dan de standaard rijopleiding.

Rijopleiding In Stappen (RIS) - LANDER Rijopleidingen

De RIS is een rijopleiding met een vast plan. Je leert stap voor stap autorijden in 4 onderdelen:

 1. De auto bedienen en beheersen.
 2. Makkelijke acties en verkeerssituaties.
 3. Moeilijke acties en verkeerssituaties.
 4. Veilig en verantwoord rijden, bijvoorbeeld bij gladheid.

Kandidaten die de RIS volgen zullen op 4 momenten tijdens de opleiding in de praktijk getoetst worden; 2 keer door de eigen opleider en 2 keer door een examinator van het CBR (waarbij de laatste toets in principe het praktijkexamen is). 

Net als bij een standaard rijopleiding verschilt het per leerling hoelang de Rijopleiding in Stappen duurt. Je doet praktijkexamen wanneer je er klaar voor bent. Wel is het zo dat er een praktijkboek verbonden staat aan de RIS opleiding, welke direct bij de RIS instructeur kan worden afgenomen. 

Heeft u al eerder gereden of lessen gevolgd, dan kunt u uw instructeur vragen een inschatting te maken van uw rijvaardigheid. Het aantal rijlessen dat iemand nodig heeft, is doorgaans afhankelijk van de leeftijd en de aanleg van de cursist. Gemiddeld heeft een nederlandse leerling 40-50 uur rijles nodig om een goede rijvaardigheid op te bouwen, om met succes een examen te kunnen behalen.

Lesprijzen zijn gebaseerd op lessen van 60 minuten; Bij Noordzee rijden we altijd rijlessen van 90 minuten. U krijgt altijd een vaste instructeur.

Lessen in een automaat zijn mogelijk; Neem hiervoor even contact met ons op.

Rijlessen in Nederlands en Engels zijn mogelijk.

 • Wie de Rijopleiding in Stappen (RIS) doet heeft een hogere slagingskans bij het CBR. 
 • Wij adviseren in het begin van je praktijkopleiding al met de theorie te beginnen en hiervoor examen af te leggen.
 • Hoe sneller je vordert, des te goedkoper het rijbewijs is!
 • Je krijgt een VASTE auto en een VASTE instructeur. (m.u.v. overmacht; en als je zelf wilt wisselen is dat natuurlijk altijd mogelijk)
 • Alle vorderingen worden bijgehouden op de vorderingenkaart, zodat de instructeur elke les kan laten zien hoe ver je bent.
 • In de lesauto’s wordt natuurlijk NIET gerookt!
 • Betaling in termijnen is mogelijk door kleinere pakketten te nemen, of losse rijlessen natuurlijk!
 • Lessen en examens kunnen bij ons contant, per bank of per PIN worden betaald (in het laatste geval rijdt je even met je instructeur tijdens de rijles bij de rijschool langs).
 • ​De Gezondheidsverklaring moet zijn gekocht en ingevuld via het CBR alvorens we het praktijkexamen kunnen aanvragen. Verkeersschool Noordzee heeft en krijgt geen inzage in deze verklaring.

Lees ook onze tips voor rijlessen.

Autorijbewijs Theorie

Om de theorie voor de auto te halen, moet je minimaal 16 jaar zijn en moet je examen doen bij het CBR. Het theorie examen bestaat vanaf 1 november 2019 uit 65 vragen, gecategoriseerd in negen onderwerpen en verdeeld over 3 onderdelen.

Het onderdeel Kennis zal bestaan uit 12 vragen, waarvan er 10 goed moeten zijn beantwoord

Het onderdeel Inzicht bestaat dan uit 28 vragen, waarvan je er 25 goed moet hebben beantwoord.

Het onderdeel Gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen en hiervan moet je er minimaal 13 goed hebben.

Wanneer je je theorie haalt, is de uitslag daarvan 1½ jaar (18 maanden) geldig.

Het aantal MEERKEUZE en OPEN VRAGEN tijdens het theorie examen wordt steeds groter, ondanks dat het merendeel van de vragen nog steeds JA/NEE vragen zijn.

Vergeleken met een aantal jaar geleden gaat een steeds groter deel van de vragen over andere zaken; Hieronder vinden wij onder andere: Milieu, Verkeersinzicht, Techniek en Menselijke beperkingen.

Er is op de rijschool een theorieboek verkrijgbaar. Dit zijn altijd de nieuwste boeken met de laatste nieuwe regels. Daarnaast kun je er ook voor kiezen een online cursus aan te schaffen met de volledige theorie en examenvragen. Hiervoor hebben we op de rijschool de onlinecursus van iTheorie te koop.

Theorie voor de auto kun je bij onze rijschool via zelfstudie of een theoriecursus doen, en een daarna het audiovisueel examen op het CBR. Mocht je er bij zelfstudie niet uitkomen thuis en heb je vragen, dan kun je natuurlijk altijd bij ons terecht en zullen wij ze toelichten. Je kunt via onze rijschool het theorie-examen plannen. Mocht je les willen krijgen voor de theorie, neem dan even contact op met de rijschool.

Rijexamen

Het halen van het autorijbewijs is voor heel veel jongeren het een droom die werkelijkheid wordt. Hoewel de meeste mensen op of kort na hun 16½e verjaardag willen starten met autorijlessen, komt het toch ook met regelmaat voor dat er pas op latere leeftijd aan wordt begonnen.

Omdat er echter met betrekking tot het autorijexamen telkens het een en ander verandert, en de inflatie blijft stijgen, is het verstandig om nu al te beginnen met autorijlessen!

Voor het volgen van autorijlessen geen theorie nodig, pas als je examen wil doen, moet de theorie behaald zijn.
Het praktijkexamen voor het autorijbewijs bestaat aan de ene kant uit theorie en aan de andere kant uit praktijk. Voor je een praktijkexamen mag afleggen, moet je al wel in het bezit zijn van een geldige theorie uitslag voor de auto.

Machtiging

Sinds oktober 2009 kan een rijschool alléén een examen of toets voor een kandidaat aanvragen als die persoon de rijschool via de CBR site met zijn of haar Digid daarvoor heeft gemachtigd. Daarnaast zal de kandidaat er zelf ook voor moeten zorgen dat de gezondheidsverklaring bij het CBR is ingevuld.

Om rijlessen te mogen nemen voor de personenauto, moet je minimaal 16½ jaar oud zijn. Wij bieden spoedopleidingen, aangepaste opleidingen en reguliere opleidingen aan. De meeste mensen kiezen echter voor een reguliere opleiding.

 

   Rijden in een aangepaste auto

 

     Sinds eind 2020 is verkeersschool Noordzee ook in het bezit van een aangepaste auto voor mensen die niet het                 volledige gebruik hebben van het rechterbeen, of die het rechterbeen missen.

     Dit betreft een automaat die speciaal is aangepast waardoor het gaspedaal en rempedaal met het linkerbeen                    bediend kan worden. 

     Neemt u voor de mogelijkheden voor rijlessen met dit voertuig aub contact met ons op.

Meer informatie

Bel voor meer informatie 015 212 39 38, stuur ons een email op info@nzdelft.nl of kom langs op ons kantoor.