015 - 2123938 info@nzdelft.nl

Autorijles

Je autorijbewijs halen? Het begint met rijlessen bij Verkeersschool Noordzee!

WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG


Vragen? Stel ze hier

Verkeersschool Noordzee


Adriaan Pauwstraat 54
2613 DB Delft

T: 015 – 2123938
E: info@nzdelft.nl

Openingstijden
Ma: 10:00 – 17:00 uur
​Di t/m vrij: 08:30 – 17:00 uur
Za: 10:00 – 13:00 uur

Professionele lessen

w

Servicegericht

Bovag garantiefonds

}

Lessen wanneer het uit komt

Autorijles

Bij de reguliere opleiding volg je 1 of meer keren per week een les. De afspraken doe je zelf thuis online, maar kan je natuurlijk ook gewoon met de instructeur maken, en de lesafspraken worden per email bevestigt. Je wordt thuis (of op een ander adres) opgehaald. Het examen wordt in overleg met jou en je instructeur aangevraagd als zo goed als alle lesstappen behandeld zijn. Nadat de examendatum is geboekt, zorgt de instructeur ervoor dat je alles op een voldoende niveau krijgt.

Om goed en snel te leren autorijden, worden onze lessen gefaseerd opgebouwd: de lessen worden daarna steeds verder per onderdeel uitgebreid. Elke fase vindt u terug in uw vorderingenkaart, zo weet u precies hoe ver u met de opleiding bent gevorderd.

Heeft u al eerder gereden of lessen gevolgd, dan kunt u uw instructeur vragen een inschatting te maken van uw rijvaardigheid. Het aantal rijlessen dat iemand nodig heeft, is doorgaans afhankelijk van de leeftijd en de aanleg van de cursist. Gemiddeld heeft een nederlandse leerling 40-50 uur rijles nodig om een goede rijvaardigheid op te bouwen, en met succes een examen te kunnen behalen.

Lesprijzen zijn gebaseerd op lessen van 60 minuten; Maar bij ons rijden we altijd lessen van 90 minuten. U krijgt altijd een vaste instructeur.

Lessen in een automaat zijn mogelijk; Neem hiervoor even contact met ons op.

Rijlessen in Nederlands en Engels zijn mogelijk.

  • Wij adviseren in het begin van je praktijkopleiding al met de theorie te beginnen en hiervoor examen af te leggen.
  • Hoe sneller je vordert, des te goedkoper het rijbewijs is!
  • Je krijgt een VASTE auto en een VASTE instructeur. (m.u.v. overmacht; en als je zelf wilt wisselen is dat natuurlijk altijd mogelijk)
  • Alle vorderingen worden bijgehouden op de vorderingenkaart, zodat de instructeur elke les kan laten zien hoe ver je bent.
  • In de lesauto’s wordt natuurlijk NIET gerookt!
  • Betaling in termijnen is mogelijk door kleinere pakketten te nemen, of losse rijlessen natuurlijk!
  • Lessen en examens kunnen bij ons contant, per bank of per PIN worden betaald (in het laatste geval rijdt je even met je instructeur tijdens de rijles bij de rijschool langs).
  • ​De Medische verklaring moet zijn gekocht en ingevuld via het CBR alvorens we het praktijkexamen kunnen aanvragen.

Lees ook onze tips voor rijlessen.

Autorijbewijs Theorie

Om de theorie voor de auto te halen, moet je minimaal 16 jaar zijn en moet je examen doen bij het CBR. Het theorie examen bestaat sinds 1 maart 2009 uit 65 vragen, verdeeld over 2 onderwerpen. Het eerste onderwerp heet: Verkeersregels en -inzicht. Van deze 40 vragen moet je er minimaal 35 goed hebben beantwoord. Het tweede onderwerp heet: Gevaarherkenning. Van deze 25 vragen moet je er minimaal 13 goed hebben.

Wanneer je je theorie haalt, is de uitslag daarvan 1½ jaar (18 maanden) geldig.

Je bent dus pas geslaagd als je minimaal 35 vragen goed hebt in het eerste deel én minimaal 13 vragen goed in het tweede deel.

Het aantal MEERKEUZE en OPEN VRAGEN tijdens het theorie examen wordt steeds groter, ondanks dat het merendeel van de vragen nog steeds JA/NEE vragen zijn.

Vergeleken met een aantal jaar geleden gaat een steeds groter deel van de vragen over andere zaken; Hieronder vinden wij onder andere: Milieu, Verkeersinzicht, Techniek en Menselijke beperkingen.

Er is op de rijschool een theorieboek verkrijgbaar. Dit zijn altijd de nieuwste boeken met de laatste nieuwe regels. Daarnaast kun je er ook voor kiezen een CD-ROM aan te schaffen met theorie en examenvragen, via de CD-ROM kan je bij de leverancier via een inlogcode de theorie volledig up-to-date online doen (OOK IN HET ENGELS!!!). Als laatste mogelijkheid kun je je theorie bij ons ook volledig online doen. Hiervoor hebben we op de rijschool een onlinecursus van iTheorie te koop.

Theorie voor de auto kun je bij onze rijschool via zelfstudie of een theoriecursus doen, en een daarna het audiovisueel examen op het CBR. Mocht je er bij zelfstudie niet uitkomen thuis en heb je vragen, dan kun je natuurlijk altijd bij ons terecht en zullen wij ze toelichten. Je kunt via onze rijschool het theorie-examen plannen. Mocht je les willen krijgen voor de theorie, neem dan even contact op met de rijschool.

Rijexamen

Het halen van het autorijbewijs is voor heel veel jongeren het een droom die werkelijkheid wordt. Hoewel de meeste mensen op of kort na hun 16½e verjaardag willen starten met autorijlessen, komt het toch ook met regelmaat voor dat er pas op latere leeftijd aan wordt begonnen.

Omdat er echter met betrekking tot het autorijexamen telkens het een en ander verandert, en de inflatie blijft stijgen, is het verstandig om nu al te beginnen met autorijlessen!

Voor het volgen van autorijlessen geen theorie nodig, pas als je examen wil doen, moet de theorie behaald zijn.
Het praktijkexamen voor het autorijbewijs bestaat aan de ene kant uit theorie en aan de andere kant uit praktijk. Voor je een praktijkexamen mag afleggen, moet je al wel in het bezit zijn van een geldige theorie uitslag voor de auto.

Machtiging

Sinds oktober 2009 kan een rijschool alléén een autorijexamen voor een kandidaat aanvragen als die persoon de rijschool via de CBR site met zijn of haar Digid daarvoor heeft gemachtigd.

Om rijlessen te mogen nemen voor de personenauto, moet je minimaal 16½ jaar oud zijn. Wij bieden spoedopleidingen, aangepaste opleidingen en reguliere opleidingen aan. De meeste mensen kiezen echter voor een reguliere opleiding.

Meer informatie

Bel voor meer informatie 015 212 39 38, stuur ons een email op info@nzdelft.nl of kom langs op ons kantoor.