015 - 2123938 info@nzdelft.nl

Bromfietsrijles

Wil je je bromfietsrijbewijs snel halen? Neem contact op met verkeersschool Noordzee!

WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG


Vragen? Stel ze hier

Verkeersschool Noordzee


Adriaan Pauwstraat 54

2613 DB Delft

T: 015 – 2123938

E: info@nzdelft.nl

Openingstijden

Ma: 10:00 – 16:00 uur

​Di t/m vrij: 10:00 – 16:00 uur

Za: 10:00 – 13:00 uur

Professionele lessen

w

Servicegericht

}

Lessen wanneer het uitkomt

Bromfietsrijles

Vanaf 1 juni 1996 is elke bromfietser, snorfietser en brommobiel bestuurder verplicht een geldig bromfiets- of autorijbewijs te hebben bij het besturen van deze voertuigen. Het bromfietsrijbewijs onderscheiden we in 2 soorten. Als eerste is er het volledige bromfietsrijbewijs (AM2). Daarnaast is er ook een beperkt bromfietsrijbewijs (AM4). Met het beperkte rijbewijs mag alleen maar worden gereden met brommobielen. Met het volledige rijbewijs AM (AM2) mag je naast brommobielen ook op scooters, quads, trikes en snor- en bromfietsen rijden. Omdat je met AM2 dus alles mag rijden, kiezen de meeste leerlingen ervoor om hier examen voor te doen.

Bromfietsrijbewijs praktijkopleiding

Om je rijbewijs voor bromfiets te mogen halen moet je minimaal 16 jaar oud zijn en je moet in het bezit zijn van je theoriecertificaat.

De Praktijkopleiding doen wij op maatwerk; dit houdt in dat er per leerling wordt bekeken hoeveel rijlessen er nodig zijn om met succes het praktijk examen te kunnen halen.

Een gemiddelde leerling heeft ongeveer 5-10 uur rijles nodig, dit verschil natuurlijk per leerling, omdat niet elke leerling hetzelfde is (de ene heeft misschien al eens op een scooter gereden terwijl de andere misschien niet eens kan fietsen).

Onze brommerrijlessen worden verzorgd door de professionele instructeurs van de Scooter Academy. 

Bekijk onze actuele prijzen voor de bromfiets praktijkopleiding.

Theorie bromfiets

Voor zowel het AM2 als het AM4 geldt dat je eerst moet slagen voor je theorie, dit mag je halen vanaf dat je 15½ bent! (Daarna mag je pas beginnen met de praktijk). Het theorie examen bestaat uit 50 vragen. Hiervan moeten er minimaal 44 goed beantwoord worden. Het merendeel van de vragen zijn JA/NEE vragen, echter wordt het percentage MEERKEUZE en/of OPEN VRAGEN steeds groter.

Er is op de rijschool een theorieboek met een online gedeelte voor theorievragen verkrijgbaar. Dit zijn altijd de nieuwste boeken met de laatste nieuwe regels. Daarnaast kun je er ook voor kiezen een onlinecursus van iTheorie aan te schaffen. Theorie voor de bromfiets bestaat bij onze rijschool uit zelfstudie en een audiovisueel examen op het CBR. Mocht je er niet uitkomen thuis en heb je vragen, dan kun je natuurlijk altijd bij ons terecht en zullen wij ze toelichten. Je kunt via onze rijschool het theorie-examen plannen. Mocht je toch les willen krijgen voor de theorie, neem dan even contact op met de rijschool.

Waar je zelf in ieder geval voor moet zorgen is een geldig legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart) en je moet op de dag van je theorie-examen 15½ jaar of ouder zijn.

Als je bent geslaagd, krijg je van het CBR een email met je uitslag. Met deze theorieuitslag kun je praktijklessen gaan volgen bij de rijschool. De theorie is 1½ jaar geldig.

Geslaagd voor je bromfietsexamen

Nadat je bij het CBR bent geslaagd voor het praktijkexamen, kun je bij de gemeente een afspraak maken om het bromfietsrijbewijs aan te vragen!

Meer informatie

Bel voor meer informatie 015 212 39 38, stuur ons een email op info@nzdelft.nl of kom langs op ons kantoor.